AZIAN MAIHANIZ's FotoPage

By: AZIAN MAIHANIZ AHMAD

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 1-May-2007 10:58 Email | Share | | Bookmark
Vacation ended...

 
 
 
View all 6 photos...
3hari 2mlm, bunyi mcm lama tp sebenarnya sekejap. Tup...tup...dah nak kena blk, rasa sedih pulak nak meninggalkan Tioman. Insyallah, kami dtg lg, kali ni maybe dgn Adik Dja.

Tp experince snorkelling memang menarik, kalau nak cite malu pulak. Takpelah kami bertiga ajelah yg tau. Lepas snorkelling kami dibawa ke "Marine Park', kat situ ikan2 memang fantastic.Sukar nak digambarkan dgn kata2.

Pic. ada yg ada sebagai kenangan kami disana. Hope to go REDANG b4 end of this year


Saturday, 28-Apr-2007 04:43 Email | Share | | Bookmark
Journey started...here we come Tioman Island

Umar waiting for teksi to jeti
Umar & ayah
Umar with mummy
View all 12 photos...
Wake-up around 7am, then call agent what time the schedule for ferry: she said about 10.30am. Kemas apa yg patut then go for b/fast, lepas b/fast terus check-out.

Check with recep. kalau nak tinggalkan kereta kena bayar berapa. Dia kata free, so apa lg.... alhamdulilah safe duit utk parkinglah. They call teksi & the charge is RM6, padahal dekat tp berpeluhlah jugak kalau berjalan. Anyway dah selamat sampai jeti around 10am, jumpa agent then take the booking ticket & terus menuju ke ferry. Dah penuh so doklah kat bahagian depan.

The journey takes about 2hrs 30min. Nama aje fast ferry tp lembabnya sampai nak mabuk dibuatnya. But Umarr look ok...almaklumlah dia memang tak sabar nak berendam.
Our destination should be on the 3rd stop at Kg. Paya. Saya membayangkan mcm Perhentian tiada kg langsung tp berbeza.

At first ferry stop at Tioman Beauty, then Kg. Genting then our place Kg. Paya. We arrived around 12.30pm. Check-in, then rest for a while & solat.

Around 2pm Umar dah bising so decided to go round & find the place for lunch. Frist day lunch was not included in out package that's why have to find place to eat, since this area most like kg so there are a few cafe that we can search for a food.

Dah kenyang barulah mulakan aktiviti........berendam & menyelam (ayahlah yg terror).
So have some view from the pic. below...our first day at Paya Beach Resort.




Friday, 27-Apr-2007 06:52 Email | Share | | Bookmark
Journey to Tioman

Umarr bersiap2
Muka nampak excited
Perjalanan kami start from 3.30pm (Friday-27 April) from Shah Alam. The shortest way to Tioman is of course need to pass by N.9, Pahang & Mersing. Kami sampai di Serting,Pahang around 6pm, solat asar & maghrib then perjalanan diteruskan lg. Heavy rain, membuatkan our journey take more time. Sampai Mersing dlm kul 10pm, searching for the hotel....lastly Seri Malaysia has been selected. Nak makan/minum pun dah tak larat...so by 12pm dah tido......tak sabar nak g bercuti esok....


Friday, 20-Apr-2007 02:26 Email | Share | | Bookmark
Party at Opis for March & April Besday

May Li's besday
CH's timeee
For mummy Fiona
I think for March & April almost 3 / 4 birthday party was held at office. Makan...makan....berat badan baru nak ok tp bila dah ada party semuanya terlebur gamaknya. Tak makan dah bayarkan, tp kena controllah. Oklah kat sini ada some pic.for viewed.


Monday, 9-Apr-2007 05:58 Email | Share | | Bookmark
Princess Dja dah pandai berjalan & berlari

Suka sgt kalau dpt hp...kalau ada bunyi lglah
Mcm biasa kena kacau dgn abg. mesti menjerit punya
Sibuknya nak lari kemana tu...
View all 6 photos...
Lama tak mencoret sesuatu di sini. Actually nak inform yg princess dja dah pandai berjalan & berlari. Punyalah comel bila dia berlari2 anak, terkengkang2 pun ada.
Mulut pun dah start calling mak, ayah....tp mummy of courselah yg terakhir...but mama tu adalah jugak bunyinya.
Ni ada some photo tp takde pulak masa dia berjalan.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net